SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
PREMIÄR: MAUER - "1994"

Idag får vi lo-fi indie från Göteborg när vi står för premiären av MAUER´s dubbelsingel "1994".


Göteborgsbandet MAUER bestående av Björn Osbeck, Svante Osbeck, Max Sjöholm och Daniel Tolergård kombinerar indie med element av grunge och nittiotals lo-fi till något de själva beskriver som psykoterapi, och ett sätt att hålla den mentala hälsan i schack.

Bandet startades 2016 av bröderna Björn och Svante Osbeck. De hade några låtar som de ville ha inspelade och bad sina vänner Daniel Tolergård (Astroqueen, Sambassadeur) och Max Sjöholm (Douglas Heart, Sambassadeur) att gå med på en studio session, och bandet var ett faktum. Deras debut-EP “Bad Disease” släpptes hösten 2017 via Welfare Sounds och under våren 2018 gick de tillbaka in i studion tillsammans med producenterna Olle Björk och Per Stålberg och spelade in sex nya låtar.

I dag håller SAVANT i premiären av deras dubbelsingel “1994”, två innerliga och nostalgiska gitarrdrivna indiedrömmar att förlora sig i. Själva beskriver MAUER låtarna så här:

1994"
Efter att en kväll med The Flaming LipsPsychiatric Explorations of the Fetus with Needles” på repeat i lurarna kom “1994” till. En enkel poplåt med banala körer och stökig refräng. Den spelades in för nästan två år sedan men har på grund av livet inte lämnat studion förrän nu. Mer på tårna än så här kommer ni nog aldrig få höra MAUER. Låten är en uppgörelse med livet och den inre läraren som ständigt är på och petar, ställer frågor, har åsikter och dömer ut. En följeslagare som ständigt gör sig påmind, trampar en på hälen och håller på.

Fuzzy Lies
En låt som legat i byrålådan i många år och som äntligen får se dagens ljus. En låt vi älskar och som fick ett eget liv när vi spelade in den. Gjorde liksom hela inspelningsprocessen baklänges med den här låten vilket gjorde att vi tappade bort oss någonstans i mitten. Låten tog då över ansvaret och färdigställde sig själv. Det tackar vi för. Hade någon frågat oss innan hade vi aldrig trott att MAUER kunde låta som vi gör den sista minuten i denna låt. “Fuzzy Lies” är några korta rader om åtrå när den kostar som mest.


Premiärlyssna på låtarna nedan:


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa