SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Christopher Carnhege
PREMIÄR: Tony's Tears - “Basement”

Idag står vi för premiären av Tony's Tears debutsingel “Basement”.

Stockholmsduon Tony’s Tears består av William och Alexander. De fann varandra när de tillsammans tonsatte videokonst men efter en tid blev tongivandet så pass centralt att de startade ett musikprojekt. De arbetar med nostalgi som tema både när det kommer till text och instrumentering. Soundet består av ambienta inslag och glättiga naiva sequensers, en ljudbild influerad av både åttiotal och vemod. Tony är ett alter ego för den stereotypiskt flyktiga personen som känner alla utan att någon känner honom, som nu tittar tillbaka på upplevelser genom ett dimmigt tillstånd.

I väntan på att få arrangera sommarfestivalen Vinterviken Sunset Session, så har Marcus på aiva startat upp ett management där han kommer hjälpa duon att navigera i musikbranschen under den här märkliga tiden.

Idag har SAVANT äran att hålla i premiären av debutsingeln “Basement” som släpps på fredag, en elektronisk och suggestiv låt med mycket sårbarhet och värme. Släppet firas med en slutsåld spelning för en begränsad publik på Snotty Seaside och singeln kommer följas upp av mer musik och så småningom ett album.

- “Basement” handlar om en persons tillbakablick på ett kärleksmöte. Tillbakablicken utspelar sig i ett kemiskt tillstånd där det sker en växelverkan mellan idylliska fragment och den faktiska dystopiska omgivningen, säger duon om låten.

Lyssna på “Basement” här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa