SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Gustavo Martins
"Publiken älskar Nadja och Nadja älskar publiken"
Jag står i ett publikhav som håller på att drunkna av känslor när Nadja Evelina under lördagen spelar på ett fullsatt Debaser i Stockholm, under sin "Heartbreak Tour".

Bandet går på scen och börjar spela "Du" samtidigt som hela publiken står på tå. Nadja Evelina äntrar scenen med en sån jävla energi och ropar ut "Debaser är ni med?" och publiken svarar med ett högt jubel.

När jag vänder mig runt ser jag människor som sjunger, kramas och gråter. Nadja är en genialisk berättare och publiken känner igen sig i varje textrad.

Längesen jag såg en så dedikerad publik. När jag vänder mig runt ser jag människor som sjunger, kramas och gråter. Nadja är en genialisk berättare och publiken känner igen sig i varje textrad.

Som andra låt spelar de "Beach House", och även här sjunger alla med. Så kul att se Nadja med ett band också, som för övrigt är grymt bra, med Olle Lundberg på klaviatur, Anders Englin på gitarr och Noa Svensson på trummor.

När Nadja släppte sitt debutalbum "Vi?" öppnade hon upp en helt ny värld, och när jag nu ser henne live blir denna värld ännu mer färgrik och levande. Nadja Evelina sätter ribban för pop på svenska.

När jag nu ser henne live blir denna värld ännu mer färgrik och levande. Nadja Evelina sätter ribban för pop på svenska.
Nadja EvelinaDebaser i Stockholm. Foto: Gustavo Martins

Hela scenkanten blir till en bar, full av ölglas och flaskor. Nadja är ett med publiken. Publiken älskar Nadja och Nadja älskar publiken. När hon spelar sin debutsingel "Finast utan filter" överröstar publiken bandet och alla skriksjunger ”ahhhhaa” på refrängen, på Debaser, som håller på att lyfta. Någonstans mitt i all eufori så dyker även Sebastian Järpehag från Karakou upp på scenen och ger publiken komplimangen "Vad fina ni är!" och kör, tillsammans med Nadja, energikicken "Nästan ingenting".

Ännu en rysning uppstår när gitarristen Anders Englin, i en duett med Nadja, sjunger "Fastnat för dig" och raderna "Pulsen ökar, blicken flackar. Hjärnan nekar, hjärtat fattar". Det är naket, sårbart och vackert.

Scenen slocknar och en längtan efter mer börjar gro i allas hjärtan.

Publiken ropar "Nadja, Nadja, Nadja, Nadja" och Nadja Evelina avslutar hela känsloresan med "Har du glömt mig än?". Scenen slocknar och en längtan efter mer börjar gro i allas hjärtan. DJs to the rescue kommer lägligt till undsättning, innan publiken får en känslomässig kollaps, med Detektivbyråns discoversion av "Jag är en vampyr".

Närmast kan ni se Nadja Evelina Imagine Sweden i Gävle och på Träkyrkan i Bollnäs den 15 juni.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Kim Wijk

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa