SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Gianluca la Bruna
Radar: ALBIN och Hørd

På denna veckas radar har vi två projekt som vi håller lite extra koll på just nu, ALBIN och Hørd.ALBIN

Det elektroniska soloprojektet ALBIN består av den Malmöbaserade musikern, kompositören och producenten Albin Johansson. Han kombinerar instrumental, minimalistisk elektro och krautrock som skapas med analoga synthar, trummaskiner och orgel.

Sedan 2013 har han släppt flera album och EP’s på olika labels och gjort många spelningar i Europa. Som livemusiker har han synts med artister som Edda Magnasson, Astromike Gordon och Solander. Under sitt alias PAL har han även gjort flera uppmärksammade remixer av bland annat Alice Boman, Big Fox och Erika Spring.

Förra veckan släppte han singeln “III” på egna labeln Paltunes, suggestiv och långsam synthwave med dova, hypnotiserande melodier.


Hørd

Hørd skapar elektronisk musik inspirerad av darkwave och cinematiska ljudlandskap, oscillerande mellan episka kompositioner, EBM och techno. Sedan 2014 har han gjort ett stort antal spelningar runt om i Europa och jobbat för film och teater. Nyligen släppte han albumet “Bodies” där vi tipsar om den mörka och filmiska låten "#13".


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa