SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Radar: Fenne Lily och Anna Calvi

På denna veckas radar har vi två artister som vi håller lite extra koll på just nu, Fenne Lily och Anna Calvi.Fenne Lily

Bristolbaserade musikern Fenne Lily debuterade 2018 med sitt självsläppta album “On Hold”. Tidigare har hon även turnerat med Charlie Cunningham och samarbetat med Aldous Harding.

Förra veckan släppte hon nya singel “Hypochondriac” via Dead Oceans och vi fick återigen tillgång till hennes sårbara och intima musikaliska värld.

- Låtens tema handlar om pressen över att känna tillräckligt men inte för mycket i en tid av hyper-förbindelser, och en personlig påminnelse om att vara ansvarig för och äga den del av mig som graviterar mot sammanbrott. Låten är den första av en samling spår som tar upp mig själv som både orsaken till och lösningen på min ångest, men är även ett skifte från övervägande förhållandebaserad text till en mer självreflekterande dialog.


Anna Calvi

Anna Calvi, som är baserad i London, släppte sommaren 2018 sitt kritikerrosade album “Hunter” där hon utforskar sexualitet och hur man bryter könsroller. Efter att ha spelat utsålda shower över hela världen till hennes största publik någonsin har Calvi nu skapat en fantastisk omarbetning av Hunter som blivit Hunted. På det nya albumet samarbetar hon med bland annat Courtney Barnett, Joe Talbot (IDLES), Charlotte Gainsbourg och Julia Holter.

Vårt tips den här veckan är Hunted-versionen av “Swimming Pool” som tillsammans med Calvis kraftfulla och svävande röst tar fram låtens råa essens, en vacker balans mellan aggression och ömhet.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa