SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Radar: Jacob Bellens och Sadly Sunday

På denna veckas radar har vi två projekt som vi håller lite extra koll på just nu, Jacob Bellens och Sadly Sunday.Jacob Bellens

I fredags släppte Köpenhamnsmusikern Jacob Bellens sitt femte soloalbum “My Heart Is Hungry And The Days Go By So Quickly”, en titel som försöker rama in ett återkommande tema om att leva sitt liv nu.

- Jag är mer nyfiken nu än vad jag trodde jag skulle vara när jag var yngre. Du tillbringar din tid i tonåren med att försöka ta reda på vad du vill och vem du är. Nu när jag har fyllt 40, har jag ett annat lugn över mig, och ett mentalt överskott som gör mig hungrigare på livet. Och även om jag har mycket tid, har jag inte oändligt mycket tid, säger Bellens.

Sedan han flyttade till Köpenhamn vid 20 års ålder har han funnit stor inspiration och glädje i att skapa sin musik omgiven av människor på något av stadens alla små kaféer. Han finner lugn och koncentration i bruset och pratet runt honom, och ibland kan ett slumpmässigt möte med en främling bidra med inspiration till låttexter och kompositioner. Musiken på det nya albumet är inspelad organiskt där varje instrument är inspelat live, något han inte gjort sedan sitt första soloalbum “The Daisy Age”.

Vi tipsar om låten “Bread and Butter” från nya skivan, en emotionell reflektion över tiden som går, och som lämnar dig berörd med en längtan efter mer.


Sadly Sunday

Stockholmsduon Sadly Sunday släppte nyligen sin första singel Icarus Wings”. De beskriver själva låten som mysig, halv-atmosfärisk indiepop med inspiration från shoegaze och drömpopscenen. Vi instämmer och det sveper även något sorgset och nittiotalsnostalgiskt över oss när vi lyssnar.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
No items found.
Av
Maria Engberg
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa