SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Radar: Kevin Krauter och Kelly Lee Owens

På denna veckas radar har vi två artister som vi håller lite extra koll på just nu, Kevin Krauter och Kelly Lee Owens.Kevin Krauter

Den Indianabaserade musikern Kevin Krauter har precis släppt sitt andra album “Full Hand” via Bayonet Records. På den nya skivan dyker Krauter djupare in i världen som han skapat, med poetiska, känslomässiga texter som undersöker hans personliga liv kring sexualitet och religion, vad det betyder att växa upp, bli mer kritiskt och tillslut, mer självsäker.

Det finns en påtaglig känsla av lycka i hans acceptans av svåra, stressande stunder och det är frigörande att höra honom inse att nutiden så småningom kommer att vara det förflutna, och att han kommer att kunna se tillbaka och känna lugn. Vi tipsar om låten “Opportunity” med sin lugnande och melankoliska värme.


Kelly Lee Owens

Kelly Lee Owens är en Londonbaserad, genreöverskridande musiker och technoproducent. Hon släpper sitt andra studioalbum ”Inner Song” den 1 maj via Smalltown Supersound, men redan nu kan vi höra singeln “Melt!” där hon djupdyker ner i sitt eget psyke. Hon reflekterar över den ständigt pressade frågan om klimatförändringar, ända ner till dess strukturella sammansättning, som inkluderar ljud av smältande glaciäris och människor som åker på tunn is. Owens säger själv om låten:

- Jag ville skapa något som låter hårt men med organiska prover. Jag kände att det var en bra representation av vad som händer i världen, att varje ögonblick du andas och sover, så händer det här.

I den medföljande videon, regisserad av filmskaparen Laneya Billingsley, skapas en koppling mellan våra kroppar och jorden, och visar hur dessa inte är separata.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa