SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Radar: Love Truls

På veckans radar har vi en spännande debutsingel signerad Love Truls.
Love Truls

Stockholmsbaserade Love Truls släppte sin bedårande debutsingel “Torn Up Dress” i fredags. Låten är en sovrumsinspelning i föräldrahemmet på Södermalm och en emotionell introduktion till 18-åringens värld. Bitterljuv och tidlös väcker den känslor av sorgsenhet och längtan, av något obeskrivbart som gått förlorat, av desperation efter något som kan bota modern ångest och av lågintensiv ömtålig lycka.

- Det är väl en rätt klassisk och melodisk indielåt med mörka undertoner, säger Love Truls själv om låten.

Singeln kommer tillsammans med en video och den lågmälda minidokumentären “Introducing Love Truls” som skildrar en dag i hans liv, från tidig morgon till kväll. I ett pressmeddelande beskrivs dokumentären:

- Det finns något väldigt samtida att bara få kliva in i en annan människas värld idag. Genom sociala medier händer det överallt, hela tiden. Men ändå är det inte alls som att gå ut i trappuppgången och bara kliva rakt in genom grannens dörr utan att knacka, vilket var mer eller mindre exakt så den här filmen skapades. Genom selfiekamerans lins finns nästan alltid ett visst mått av förställning, och därför lät vi istället en diskret men nyfiken kamera följa den unga artisten under tolv timmar i sträck. Resultatet är ärligt och opolerat, men bubblar också av både rastlöshet och optimism. Med filmen ville vi ge Love Truls möjligheten att själv få utforma och påverka innehållet i den visuella kommunikation som står bakom hans debutsingel “Torn Up Dress”.

Låten ges ut av This Is Scandinavia/Sony Music och Smuggler Music som av kärlek till Love Truls musik beslutade sig för att lägga konventionella förlags- och skivbolagsroller åt sidan och tillsammans sluta upp för att satsa på den unga artisten. Det ryktas om att mer material kommer redan under hösten vilket vi ser fram emot mycket.


Se musikvideon till “Torn Up Dress” här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa