SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Sven Santelmann
Radar: Mayflower Madame och oplen

På veckans radar har vi två projekt som vi håller lite extra koll på just nu, Mayflower Madame och oplen.Mayflower Madame

Oslobaserade Mayflower Madame som består av Trond Fagernes, Håvard Haga och Ola J. Kyrkjeeide skapar en mörk, psykedelisk blandning av postpunk och shoegaze.

Lyssna på låten “Swallow” här nedanför från deras andra album “Prepared for a Nightmare” som släpptes tidigare i år.


oplen

Stockholmsbaserade oplen är ett elektroniskt projekt som utgörs av Henrik Sunbring (även medlem i duon Domus). Inspirerad av techno, mörk ambient, shoegaze, postrock och kraut experimenterar han fram musikalisk eskapism med ett högkänsligt, djupt och melankoliskt sound.

Förra veckan släpptes låten "N", den femte och avslutande singeln som bildar O-P-L-E-N. Dessa fem låtar och ytterligare en lång ambientkomposition kommer att släppas på en kassett senare i sommar.

N” känns som en resa från en isolerad övergiven värld och sökandet efter en ny. Låten skapar ett narrativ i det medvetande som finns bortom det fysiska, som att bjudas in i ett auditivt stereogram, tyngdlöst svävande mot osynliga drömmar. Bländande, rått och våldsamt vackert.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa