SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Radar: Motorama, Tan Cologne och Dame Bonnet

På denna veckas radar har vi några musikprojekt som vi håller lite extra koll på just nu.Motorama

Det ryska bandet Motorama har sedan en tid spelats flitigt på SAVANT-redaktionen. De levererar nostalgisk och varm postpunk som är omöjlig att motstå. Deras senaste album “Many Nights” som kom 2018 bjuder bland annat på den drömmiga låten “Voice from the Choir”.


Tan Cologne

Tan Cologne är ett nytt projekt bestående av Lauren Green och Marissa Macias. De träffades i Taos, New Mexico, för fem år sedan och började utforska ny musikalisk och kreativ terräng tillsammans. Debutalbumet “Cave Vaults on the Moon in New Mexico” släpptes i fredags via Labrador Records, en artistisk komposition av experimentella ljudlandskap och en berättelse om fossila marker, monsuner, new age-drömmar, utomjordiskt liv, livscykeln för ett mänskligt ego på jorden och naturens djupaste sanningar.

Allt på skivan är skrivet, framfört, inspelat och producerat av Green och Macias. Den enda utomstående musikern är Greens mamma, som spelar flöjt på två spår.

På singeln “Strange God” sveper de med drömmig shoegaze iväg lyssnaren på en fängslande spirituell och meditativ resa genom vacker mystisk natur, suddar ut gränserna mellan det förflutna och framtida, det jordiska och övernaturliga, vetenskap och spådom.


Dame Bonnet

Berlinbaserade Dame Bonnet skapar instrumentell musik som är influerad av postpunk och cold wave. Med en primitiv, reverbdränkt produktion och en sentimental känsla skapar han en sorgsen dröm för lyssnaren att sjunka in i.

Med sitt nya släpp “Portamento”, hans första på Höga Nord Rekords, fångar han vår tids obehagliga atmosfär, en mörk, långsam och repetitiv reflektion över ett samhälle som raserats av kall individualism.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa