SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Per Kristiansen
Radar: Promise And The Monster

På veckans radar har vi ett silkeslent och mörkt nytt släpp från Promise And The Monster.Promise And The Monster

Stockholmsbaserade Promise And The Monster utgörs av Billie Lindahl som etablerat sig som en av Sveriges mest esoteriska och trollbindande låtskrivare, blivit tilldelad hyllningsrop från Uncut, Mojo, Clash och Pitchfork, samt delat scen med giganter som Chelsea Wolfe, Mark Kozelek och Jens Lekman. Hon har skapat en helt egen och hänförande vacker värld och levererar nu den drömska, svepande singeln “Beating Heart” via Icons Creating Evil Art, från den kommande EP:n “Chewing Gum”.

Genom det nya släppet kanaliseras mer av den silkeslena mörka estetik hon är känd för. På ett lätt och omfamnande sätt andas hon in en varm och oemotståndligt skimrande atmosfär i det nya verket och fångar känslan av en lika olycksbådande som glamorös melankoli.

Inför signingen med Icons Creating Evil Art och om den nya singeln säger Billie:
- Jag är så glad, tillsammans kan vi ta detta i en helt ny riktning. Jag har haft en förkärlek till att skriva rätt kryptiskt, men har jobbat hårt på att ta mig ur den trygga zonen och våga vara mer direkt. De nya låtarna uttrycker ofta känslan av att vara ensam på festen, sakta dansandes i bakgrunden i väntan på att något ska hända. Som ett ledsamt månskens-disco.

- “Beating Heart” handlar om två systrar som håller varann om ryggen genom sin uppväxt. Den ena är dock mer oförsiktig än den andra, som därför får mycket att stå i. Det var kul att spela in låten eftersom den växte hela tiden, som en resväska full av olika saker.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa