SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Radar: Sokker och Planetariet

På denna veckas radar har vi två artister som vi håller lite extra koll på just nu, Sokker och Planetariet.Sokker

Stockholmsbandet Sokker skapar tät och drivande postpunk och drömmig shoegaze på svenska. Nu har de släppt dubbelsingeln “0432”, den tredje singeln från deras kommande album.

- “0432” skrevs egentligen långt innan bandet fanns, men när vintern kom igen letade vi upp demon och bestämde oss att spela in den på nytt, en låt av och för oss som åker till jobbet innan gryningen och kommer hem efter skymningen (i alla fall under vinterhalvåret). Sen slängde vi in en liten passande B-sida också!

Vi tipsar om just B-sidan idag, “Terminalerna” som går varm på redaktionen.


Planetariet

Skellefteåbandet Planetariet består av Pontus Hedenström, Pontus Melnder, Per Larsson, Björn Sundqvist och Klas Holmberg. Deras internationellt hyllade debutalbum ”Rymden” kom 2015 och nu har de precis släppt albumet “Deluxe”, inspelat i Mullberget Studios, Skellefteå och Stallet, Umeå.

Deras sound är instrumentell och cinematisk postrock med drömsk shoegaze och lager av arrangemang som hela tiden sakta skiftar form. De tre första låtarna, "Kepler", "Juno" och "Sirius" spelades in som en live-session för att fånga stämningen när bandet spelar live, vi tipsar idag om en av dem, “Juno”.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa