SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Radar: The Movie, Malorth och Muzz

På denna veckas radar har vi några projekt som vi håller lite extra koll på just nu, The Movie, Malorth och Muzz.The Movie

The Movie är ett nystartat synthpop-band som är baserat i Huskvarna. Musiken kan beskrivas som stor och dynamisk med drömska synthar i alla dess former.
Bandet har precis släppt singeln "Loving Desire" och till sommaren kommer deras debutalbum.


Malorth

Malorth är ett soloprojekt bestående av Fredrik Jonasson, som till vardags är ena halvan av dark wave-duon White Birches. Debutalbumet “The End” kom för knappt ett år sedan influerad av mörk instrumentell kraut, postrock och IDM, och nu släpper han singeln “Fake Twin” som drar mot en något lättare och mer atmosfäriskt ljudbild.

Kolla även in den egensinniga videon gjord av fRa-film feat. Linnea.


Muzz

Det nya indieprojektet Muzz är ett samarbete mellan barndomsvännerna Paul Banks (Interpol), Josh Kaufman (multiinstrumentalist, en tredjedel av Bonny Light Horseman och som producerat åt bland annat The National och The War On Drugs), och Matt Barrick (trummis i Jonathan Fire Eater, The Walkmen, och Fleet Foxes).

De har nyligen släppt deras tredje singel, pianodrivna “Red Western Sky” från det kommande självbetitlade debutalbumet som släpps 5 juni via Matador Records.

- Musiken talar för sig själv, säger Banks. Vi har en genuin, organisk och artistisk kemi tillsammans. Det är delvis en delad musiksmak från ungdomen men också hur vi resonerar ihop uttryckt genom musiken. Jag tycker det är kosmiskt.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa