SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Fredrik Stål
Rädda älskade Melodybox!
Den unika caféscenen Melodybox i Hägersten hotas med att stängas ner. Nyheten har väckt känslor och skapat stort engagemang. Det har också startats en namninsamling för att bevara den älskade scenen.

För snart sju år sen blev den gamla Konsumbutiken en privatdriven kulturverksamhet. Här har sen dess arrangerats mängder av livespelningar med artister och band som Cherry Glazerr, Mike Krol, Good Harvest och Frankie Cosmos.

I maj kommer stadsbyggnadsnämnden att fatta ett slutgiltigt beslut eftersom byggnaden inte är gjord för spelningar och fester. Ägarna Anneli Strömsten och Stefan Norberg som tidigare i veckan fick reda på att de måste stänga stället, kommer att överklaga beslutet.

Frankie Cosmos på Melodybox den 3e april. (Bild: Fredrik Stål, hundradagar.se)

Maria Ljuslin som har startat namninsamlingen skriver såhär:

"Det saknas spelscener i hela Stockholm och Melodybox är en lokal gemytlig träffpunkt för alla åldrar. Ett område kan inte bara bestå av bostäder, det måste även finnas möjlighet för gemenskaper och åldersöverskridande mötesplatser. 50-talsinredda mysiga Melodybox är vad detta område behöver, bland alla enplanshus och villor, knappast 8 radhus för en redan priviligerad grupp."

Skriv under "Rädda Melodybox" här

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa