SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Redaktionens favoriter v.10

Våra favoriter bland de senaste släppen kommer den här veckan från Terra, Beverly Kills och Lizette Lizette.

Terra

Det Göteborgsbaserade bandet Terra har sedan debutalbumet ”Terrarism”, som släpptes 2016, skapat sig en enormt hängiven publik. Fans har tatuerat in deras låttexter och de har blivit omskrivna som ett fantastiskt liveband. Nu har de precis släppt den första singeln “Ingenting om dig” från deras andra album “Underbara saker” som kommer den 24 april via Welfare.

Terra, som bildades ur askan av Göteborgsbandet Ram Di Dam, har rötterna i något smalare och punkigare men på kommande album har ljudbilden blivit mjukare och mer eftertänksam. Musiken har beskrivits som en sprucken dröm och som en klaustrofobisk flykt från känslan av att inte räcka till.

Den nya singeln “Ingenting om dig”, signerad Karl Sundström, är en melodiös och personlig låt där han reflekterar över att känna till någons innersta, alla tvång och kval, men samtidigt känslan av att inte veta någonting. Med sin raka, intima text och Karls vibrerande ton har låten något sorgset och vackert över sig men samtidigt ett intensivt och energiskt driv.


Beverly Kills

Idag släpper Beverly Kills singeln "Seven Sisters" via Welfare och är en enorm knippe energi, precis som deras liveakter som är något av det bästa jag sett live. Under nästa vecka kommer bandet att korsa Atlanten och spela på "The New Colossus Festival" i New York. Så USA, "Is it everything you long for?". You bet.

Lizette Lizette

Artisten och producenten Lizette Lizette släppte albumet ”Non” i början av förra året och har sedan dess bland annat jämförts med Madonna av Fredrik Strage i TV4 Nyhetsmorgon. Även QX Sverige och England har hyllat den ickebinära artisten och hens låtar spreds snabbt till radio, bloggar, tidningar och topplistor världen över. Trots att Lizette alltid varit 100% indie har hen sedan debutskivan haft en stadigt växande fanbase både i Sverige, Tyskland och USA.

Nu har precis singeln “Scorpio” släppts, en låt full av hens kännetecknande långsamt malande och tunga beats reflekterande över lögner, svek, besvikelse och hämnd.

Inspirationen till videon kommer från 90-tals filmen ”The Craft” och havsscenerna med Fairuza Balk (Nancy), och är regisserad av Lizette själv och filmad och klippt av Nora Cederin, som även varit inblandad i videorna till ”Junk” och ”Trendslav”.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa