SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Redaktionens favoriter v.44

Varje fredag tipsar vi om våra favoriter bland de senaste släppen, här kommer några från: Domus feat. Ljung, Nicole Sabouné och Tempers.Domus feat. Ljung

Det Stockholmsbaserade bandet Domus utgörs av Henrik Sunbring och Thobias Eidevald. 

Tidigare i år uppmärksammade vi deras instrumentala skapelse "Weightless Dreams" och idag släpper de låten “Canada” tillsammans med Ljung aka Olivia Ljungquist.

Med samma viktlösa känsla som tidigare, kombinerat med vindlande gitarrslingor, mörka basgångar och Ljungs emotionella uttryck, dras vi in i deras långsamt oscillerande ljudlandskap. En dragningskraft där strukturer smälter samman till en ändlös organisk enhet.


Nicole Sabouné

Artistiska Nicole Sabouné är baserad i Stockholm och har precis släppt den introspektiva och kraftfulla dubbelsingeln "Nowhere to Go" med låtarna “Nowhere to Go” och “Keep It Inside”. Den 15 november kommer även EP:n "Come My Love", den första nya musiken på över fyra år och vad som beskrivs som hennes mest personliga verk hittills.

Ljudbilden har samma tyngd som tidigare men är mer avskalad och dramatisk med orkestrala element och Nicoles uttrycksfulla, levande röst och låtskrivande i centrum. Elegin “Nowhere to Go” är en ström av instinktiva känslor, tankar som formulerats under en lång tid och resulterat i någonting djupt personligt, levererat med stor integritet. Att från sitt inre kunna berätta om någonting smärtsamt är det starkaste vi har.

Missa inte releasefesten på Södra Teatern i Stockholm den 13 november.


Tempers

Den New York-baserade duon Tempers som består av Jasmine Golestaneh och Eddie Cooper har precis släppt sitt tredje album “Private Life” via Dais Records.

De skapar industriell och statisk postpunk med element av darkwave, synth och goth. Vi har bl.a fängslats av låten “Leonard Cohen Afterworld” med sin monotona bas och en text som Jasmine skrev efter Leonard Cohens bortgång då han som artist påverkat henne djupt.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa