SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Märta Thisner
Redaktionens favoriter v.48

Varje fredag tipsar vi om våra favoriter bland de senaste släppen, här kommer några från Alice Boman, Need For Speed och Esther.Alice Boman

Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. ”EP II” spelades året därpå delvis in i ett hus på landet, en plats hon återkom till för att skriva och spela in till det kommande albumet. Det skrevs artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon 2015 priset "Årets kompositör". Hon åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human, Catfish, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. I Transparent var låten ”Waiting” återkommande i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live. 

Hon släpper sitt debutalbum “Dream On” den 17 januari, ett personligt album om kärlek och uppbrott, där hon bl.a samarbetat med producenten Patrik Berger (Robyn, Charli XCX, Icona Pop, Santigold).

”Det är en mäktig känsla när du är inne i den där bubblan och liksom förlorar tidsuppfattningen”, säger Alice Boman när hon beskriver det hypnotiska tillstånd hon befann sig i när hon skapade sitt kommande debutalbum. 

Patrik Berger om samarbetet:
”Att samarbeta med Alice fick mig att tänka på musik på ett nytt sätt. Jag trodde inte att något så mjukt kunde låta så intensivt.”

Nu har hon precis släppt ytterligare en låt, “Don’t Forget About Me”, från kommande albumet, en vacker och skör låt med pulserande rytm som även den kommer från ett ärligt ställe.


Need For Speed

Martin Nilsson och Felix Mårtensson i Need For Speed släpper idag äntligen sitt efterlängtade debutalbum “Split Visions” på Adrian Recordings, producerat av dem själva, Johan T Karlsson och Joakim Lindberg.

Albumet är nyanserat och djupt, har en stor palett av känslor och en längtan sprungen ur att ta sig ur destruktiva mönster med förhoppningen att någon tar emot den villkorslösa kärleken. Med ett subtilt mörker, smekande synthar och tunga droppar av elektroniska tårar utforskar Need For Speed de mer romantiska och svala vrårna av elektronisk popmusik.

“Vi har båda två en oerhörd rädsla för att stå stilla vilket har bidragit till att vi ständigt har velat förnyat oss.”

Hela albumet går på repeat på redaktionen men låten “No Service” har något speciellt.


Esther

Den innovativa Stockholmsmusikern Esther Lennstrand har med sitt originella uttryck skapat ett helt eget sound där hennes närvarande stämningsfulla röst möter delikata vibrafonklanger i ett suggestivt ljudlandskap.

Vi har tidigare uppmärksammat singlarna ”Follow Me Home” och ”Wolves”, nu följer hon upp med låten “Meeting Place”, en fin beskrivning av vad som skulle kunna vara känslan av lätthet, att kunna vila i någons sällskap oavsett vad som pågår runt omkring.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa