SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Frederike Wetzels
Redaktionens favoriter v.49

Varje fredag tipsar vi om våra favoriter bland de senaste släppen, här kommer några från COMA, The Confusions och D4RKSTAR.COMA

Tyska COMA består av duon Georg Conrad och Marius Bubat. Vi har tidigare uppmärksammat dem i samband med släppet av singeln “A-Train”, och nyligen släppte de sitt tredje studioalbum “Voyage Voyage” via City Slang.

De har gjort sig kända för sin expressiva fusion av synth och känslodriven elektronisk indie, en kombination som skapar en dynamisk melodisk och melankolisk ljudbild. Det nya hypnotiska albumet är en eftertänksam och tungsint resa där analogt möter digitalt, med ett ärligt låtskrivande i fokus.

Under de senaste åren har både Conrad och Bubat upplevt en transformerande tid i sina liv, märkta av utmaningar och milstolpar, bland annat förlusten av en förälder och ett barns födelse. Att vara tillbaka i studion har för Conrad visat sig vara en kraftfull form av terapi, en som kan vara till hjälp i den ofta smärtsamma verklighetsprocessen.

- Att göra musik är en slags eskapism, det sätter dig i en annan värld där du glömmer allt omkring dig, säger han. Det är precis så vi också känner när vi lyssnar på spåret “Myopic”.


The Confusions

The Confusions släppte precis låten “Close Your Eyes”, ytterligare en skön poppärla med glittrande keyboard och lysande refräng. Nästa år kommer de att ha en stor två-set show i hemstaden Sundsvall då kommande albumet släpps. The Confusions startade direkt som favoriter i japan på 90-talet och har nu förutom i Sverige en stor publik i Mexiko och Sydamerika.


D4RKSTAR

Det Göteborgsbaserade elektroniska projektet D4RKSTAR, som består av Andreas Lindh, har precis släppt singeln “Summertime”. Med en sorgsen hopplöshet, drömmig shoegaze och kalla synthar förmedlas krocken mellan existentiell ångest och hjärtesorg, och pressen på att vara lycklig som kommer med en varm, solig sommar.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa