SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Redaktionens favoriter v.5
Våra favoriter bland de senaste släppen kommer den här veckan från Domus och The Hanged Man.

Domus

Stockholmsbandet Domus, bestående av Henrik Sunbring och Thobias Eidevald (fd Agent Side Grinder), tänjer på gränserna när det kommer till att skapa den post-kraut de gjort sig kända för, en såväl psykisk som fysisk upplevelse. De tycks ständigt utveckla musiken mot nya riktningar med sina innovativa arrangemang och lyckas konstnärligt förmedla olika känslouttryck samtidigt som de skapar nya synaptiska förbindelser i lyssnarens hjärna.

Under 2018 kom deras första EP och under förra året singlarna "Weightless Dreams" och “Canada”. I dag släpper de singeln “Domus & Gomorrah”, den sista från albumdebuten “Lucid Dreaming” som släpps i början av våren via Astronaut Recordings. I ett pressmeddelande kan vi läsa följande om den nya låten:

Eld, apokalyps och omställning.

- En höghastighets-action-mardröm och en dom över de ekonomiska strukturer och vidriga maktspel som pågår världen över. Men inte utan en strimma hopp; att saker brukar kunna bli bättre efter att allt först gått åt helvete. Låten speglar känslan av sorgsenhet, ilska och frustration, men också kärleken till alla dom som faktiskt försöker.

Musiken är inspelad live i studion och förutom bandet själva medverkar även barndomsvännen Jonatan Westh (Holy Ship, Blackstrap) på gitarr.

Missa inte deras releasefest på Under Bron i Stockholm den 13 mars för att uppleva bandet live!


The Hanged Man

The Hanged Man är ett Stockholmsbaserat musikprojekt signerat Rebecka Rolfart (fd Those Dancing Days, Vulkano). Tillsammans med musikerna Elias Jungqvist, Mattias Gustavsson och Dennis Egberth, från band som Dungen, Saigon, side effects och Second Oracle, skapas filmiska och psykedeliska musikupplevelser fyllda av mysticism och esoteriska element.

Debutalbumet "Of Blood Is Full" kom i september 2017 via Dubious Records och förra veckan släpptes singeln “Hasche”, ett kalejdoskopiskt renande ljudbad med Rebeckas stämma som en lugnande och helande kraft.

Missa inte The Hanged Man på Hus 7 i Stockholm den 17 april.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa