SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Linn Wexell
Redaktionens favoriter v.50

Varje fredag tipsar vi om våra favoriter bland de senaste släppen, här kommer några från GRANT, Esther, Caribou och Nattskärran.GRANT, Esther

GRANT aka Caroline Cederlöf och Esther Lennstrand har precis släppt den gemensamma låten “As the Right Bell Sounds” som blir ett perfekt soundtrack för de kommande veckorna, skört, stressfritt och kärleksfullt. Låten är producerad av Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow) och skriven av GRANT och Esther tillsammans med Pontus.

- “As the Right Bell Sounds” är en kärlekshistoria som utspelas i ett sovrum på julafton. Den handlar om att inte känna sig närvarande i firandet, att behöva gå ifrån en stund för att lyssna och längta, säger GRANT och Esther om låten.


Caribou

Ontariobaserade Caribou bestående av Dan Snaith släppte i oktober singeln “Home”, den första på fem år. Nu har han släppt ytterligare en singel med sitt unika varma sound, “You and I'”, och i samband med den också avslöjat att ett nytt efterlängtat studioalbum, “Suddenly”, släpps 28 februari via City Slang. Snaith berättar själv om nya singeln:

- “You and I” var ett av de första spåren på albumet som jag började med och ett av de sista jag avslutade - den existerade i en eller annan form genom hela processen av att färdigställa albumet. Den fångar också mycket av vad albumet och titeln handlar om - låten ändras plötsligt och oförutsägbart, precis som en förändring i mitt liv som kom från ingenstans.


Nattskärran

Umeåbaserade Nattskärran utgörs av Ingrid Marklund, Linus Johansson och Oskar Alm. De har precis släppt den oemotståndliga singeln “Close”, en emotionell synthballad insvept i en mörk och eterisk atmosfär.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa