SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Sam Florian – "Jag e ful i alla ljus"
Glittrig och glammig bedroom pop, elektroniska kärleksförklaringar och skateboard-musikvideos på VHS – bakom allt detta står Sam Florian. Vi har tidigare tipsat om debutalbumet ”Youth” som släpptes tidigare i år efter ett antal singelsläpp och nu är det dags igen.
Florian följer äntligen upp sitt debutalbum med singeln ”Jag e ful i alla ljus” där han sällskapas av skönsjungande Victoria Nilas från HAVET. En outmotståndlig duo.

Singeln är en förvirrande kärlekshistoria som vuxit fram ur en tid på folkhögskola enligt Florian själv, en historia som verkar giftig och förbjuden och som känns kittlande nära. Det handlar om långa korridorer, internat och hjärtekross. Man kan nästan föreställa sig varenda plats som nämns och känslan går att ta på.

Det handlar om långa korridorer, internat och hjärtekross. Man kan nästan föreställa sig varenda plats som nämns och känslan går att ta på.

I sällskap av Victoria Nilas förvandlas historien till en rysande duett – på svenska. Och det låter bra, riktigt bra. Detta blir härmed Florians första svenska låt, och de välvalda orden som slungas fram och tillbaka mellan de två verkar extra påträngande och råa. Tidigare har Florian influerats av Stranger Things-synthar och andra sovrumsproducenter, men det känns som detta är något helt eget och det gör sig nästintill omöjligt bra på svenska.

Men det känns som detta är något helt eget och det gör sig nästintill omöjligt bra på svenska

Enligt Florian själv var målet om ett mer intimt uttryck förklaringen till att släppa nytt, fast denna gång på svenska. Kanske är det också ett försök till att sticka ut i den snabbt växande bedroom/lo-fi-genren där giganterna sjunger på engelska? Oavsett vad så är resultatet en äckligt snygg singel som känns ännu snyggare på svenska. Och för att inte missgynna sin växande utländska publik lovar Florian på sin Instagram att en översättning kommer finnas tillgänglig för sina ”nonswedes” fans.

När låten är slut vill man ha mer, det känns som ett plötsligt slut i en film som lämnar en tom.

Sällan låter giftig kärlek såhär bra, Sam Florian och Victoria Nila får trassliga förhållanden att låta lockande och filmiskt. När låten är slut vill man ha mer, det känns som ett plötsligt slut i en film som lämnar en tom. Jag kräver en ”Jag e ful i alla ljus pt.2”! Vad hände i korridorerna och vad hände med ljusen?

Lyssna på singeln "Jag e ful i alla ljus" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa