SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Fredrik Stål (poxen.se)
Tung dubbelsingel från Mia Maria Johansson

Dubbelsingelsläpp med två starka låtar från Mia Maria Johansson lyser upp decembermörkret. SAVANT har lyssnat på "Förloraren" och "Sorg på ett dansgolv"och bytte också några ord med Mia Maria inför releasen.

I våras släppte Mia Maria Johansson ett uppskattat och omskrivet debutalbum (“SLAY”) och under sommaren har hon spelat ute live med ett helt nytt liveband. Nu är Mia Maria aktuell igen med ett dubbelsingelsläpp: två låtar i lite olika svepning, men båda väldigt Mia Maria Johansson, dvs högkaratig energi och befriande självklarhet.

 “Förloraren” är härlig och sorglig skrammel-pop som blommar ut till ett fullblods-anthem som är omöjligt att värja sig mot. En låt att skräna, snyfta, vråla och hoppa till, lite sådär trösterikt onykter efter en kraschad relation (eller när man tänker på valfri historisk krasch).

Sorg på ett dansgolv” har mer klassiska post-punk influenser som Mia Marias närvarande och förlösande sång funkar väldigt väl i. Även den här låten bygger upp till ett mäktigt driv och man känner hur bra det här måste funka live.  Mia Maria är onekligen en låtskrivare att räkna med. 

Mia Maria Johansson brände av ett antal fina gigs i somras efter releasen av debutalbumet "SLAY". Foto: Matilda Fallkvist Larsson

- Du släpper en dubbelsingel - hur kommer det sig? 

- Det kändes så himla bra efter spelningarna med Emmy, Ebba, Klara och Johanna i somras (Emmy Windelhed trummor, Ebba Vikdahl gitarr, Klara Persson synt och Johanna Hörnell bas, reds anm) så jag ville få till en slags dokumentation av vårt spelande tillsammans. Dessa två låtar har känts extra mäktiga live så det blev självklart att de skulle spelas in och släppas samtidigt, därav dubbelsingeln.

- Har låtarna kommit till ur närliggande idéer eller tankar?

- Jag känner att de på nåt sätt hör ihop för de handlar lite om samma känslor. Om någon slags sorghantering eller separationshantering där man liksom förlorar greppet och inte fattar någonting egentligen, fast på olika sätt.

- Är det möjligtvis början på en platta?

- Det är nog en slags början till ny platta, men kanske inte nödvändigtvis att dessa låtar kommer vara med på den. Men de är början till någonting! Kanske mer som en liten bro på väg mot nya äventyr haha.

- Vet inte varför, men jag upplevde stämningen på Förloraren lite ljusare än tidigare? Är du på väg att förändra soundet tror du?

- Jag tror inte att jag är på väg mot något särskilt håll, jag har alltid tyckt om att göra lite olika. Jag har oftast inte en plan angående sound utan låtarna själva får liksom avgöra vad det blir för sound och arrangemang. Det är det jag tycker är spännande med skapandet, det tar mig på en liten resa med okänd destination. Men oftast känner jag ju igen mig vart jag än hamnar.

- Vad händer härnäst för dig? 

- Det kommer handla om att göra klart mitt andra album som ligger och skramlar i datorn.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa