SAVANT † 2022-09-01
Foto:
VIDEOPREMIÄR: ABU NEIN – "Love in Vain"

Det enigmatiska och elektroniska projektet ABU NEIN, som utgörs av Dennis Lood, Erica Li Lundqvist och Anders Nordensson, kännetecknas av en mörk och gotisk ljudbild med element av åttiotalsinspirerad synth. Efter debut-EP:n “I Will Rise” har de redan hunnit vara förband till True Moon, Kite och The Legendary Pink Dots.

I dag har SAVANT äran att hålla i videopremiären för deras nya singel “Love in Vain”, en låt som genomsyras av repetitiva vågor av vass synth och befallande sång, reflekterande över att få följa sin egen fria vilja och att inte ge upp sina begär i en värld full av smärta.

Låttiteln "Love in Vain" kommer från Robert Johnsons låt "Love in Vain" som släpptes 1939, och handlar om en förälskad man som följer en kvinna till en järnvägsstation, för att sedan se henne åka iväg med tåget. Han sjunger om obesvarad kärlek, där tåget används som en metafor för det som gått förlorat. ABU NEINs nya singel "Love in Vain" har utöver titeln inget gemensamt med originalet, bortsett från ryktet att både Johnson och medlemmarna i ABU NEIN ska ha sålt sin själ till djävulen.

Under sommaren 2020 släpper ABU NEIN deras debutalbum "Secular Psalms" i via Young & Cold Records i Tyskland och Rungång Rekords i Sverige.

Spana in videon nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa