SAVANT † 2022-09-01
Foto:
VIDEOPREMIÄR: Byråkrat - "Symmetri"


- Progressivt och psykedeliskt nytt släpp för den ensamma byråkraten

Byråkrat är skapat och administrerat av Martin Roos, gitarrist i Kent mellan åren 1991-1995 och deras manager under 15 år. Han är nu för tiden ledare inom Eskilstuna kommunkoncern och tillkomsten av Byråkrat är sprunget ur en idé att skapa instrumental musik för just kontoret och den ensamma byråkraten.

Det självbetitlade albumet ”Byråkrat” släpptes 2018 och uppföljaren ”Tillit” gavs ut året därpå. Under 2019 gjorde Byråkrat ett tiotal spelningar runt om i Sverige samt en spelning i New York. I mars 2020 var nio spelningar planerade i Austin TX under SXSW som ställdes in i sista stund på grund av pandemin.

Idag ges nya albumet ”Möte” ut digitalt av Psykbunkern och vinylutgåvan släpps i början av februari. Skivan har skrivits, producerats och spelats in mellan december 2019 och december 2020. Bröderna Hannu Kiviaho (Fatboy) och Heikki Kiviaho (Sator) medverkar som gästmusiker och som bonuslåt finns den tidigare utgivna singeln ”Shadowplay”, en instrumental cover på Joy Division.

Idag har SAVANT äran att hålla i videopremiären till öppningsspåret “Symmetri”, en lågintensiv och repetitiv låt som tar sig psykedeliska uttryck. Martin hade en rå version av låten klar i slutet av december 2019 och Hannu skrev den melankoliska och mörka melodin under sin tre månader långa karantän våren 2020. Nu när byråkraten är ensammare än någonsin på sitt hemmakontor behövs meditativt dagdrömmeri som mest.

Se på videon till “Symmetri” här nedanför.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa