SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
VIDEOPREMIÄR: Rickard Jäverling - "Rising Skies"

Elektronisk rymdromantik när vi står för videopremiären av Rickard Jäverlings "Rising Skies".


Rickard Jäverling (medlem i projekten Dödens Dal och Liljor) släpper även musik under eget namn som kan beskrivas som lekfull, experimentell och psykadelisk. Influerad av dub och kraut skapar han unika produktioner lika mjuka och varma som elektroniska och atmosfäriska som får lyssnaren att expandera sina sinnen.

Imorgon släpps “Album 4”, hans andra på Höga Nord Rekords, en skiva full av natur- och rymdromantik, breda synthsvepningar och delaydränkta nostalgiska ekon. Med fötterna stadigt i en jamaicansk tradition där nyfikenhet och ickesentimentalitet mot den egna produkten i form av remixer har Rickard Jäverling tillsammans med Johan Holmegård (Dungen, Goran Kajfeš), Andreas Söderström (ASS, Goran Kajfeš) och Ganjaman_72 skapat en naturlig uppföljare till förra albumet på Höga Nord Rekords.

Idag är vi på SAVANT stolta över att hålla i videopremiären för ett av spåren på den nya skivan, “Rising Skies”, ett dramatiskt negativ över den oförståeliga, stigande och fallande roterande rymden och den förunderliga, magiska planeten vi lever på.


Se på videon till “Rising Skies” här nedanför.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa