SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
VIDEOPREMIÄR: WHOMSOEVER - "Testament"

Idag bjuds vi in i WHOMSOEVERs suggestiva och sårbara värld, när vi står för videopremiären av singeln “Testament”.


WHOMSOEVER är ett elektroniskt projekt bestående av Malmöbaserade Hjalmar Antonsson. Med sin musik som han skriver, producerar och framför själv eller i vissa samarbeten utforskar han olika uttryck inom popgenren. Med ett brett spektrum av stilar har varje spår gemensamt att det är skapat för att representera en händelse eller en känsla och att nå kärnan i stora universella tankar.

Idag är vi på SAVANT stolta över att hålla i videopremiären för singeln “Testament” som släpps på Adrian Recordings imorgon, WHOMSOEVERs första officiella release från en kommande EP och en inbjudan till hans suggestiva och sårbara värld. Låten har ett bombastiskt, drömmande och intensivt omslutande sound som uttrycker längtan men samtidigt inger hopp. Hjalmar berättar själv om låten och videon:

- Jag skrev låten med Martin Nilsson (Need for speed/RA). Den är väldigt känslosam för mig och även om den är ganska sorglig är den samtidigt hoppfull. Den handlar om när jag fick veta att min syster var sjuk och jag föreställde mig det värsta scenariot. Att jag aldrig skulle få prata med henne eller se henne igen. Hon betyder allt!

- Videon symboliserar en känsla av tomhet och ett desperat försök att fylla tomrummet på något sätt. En envis strävan för att allt ska bli som det en gång var. Men sanningen är att jag inte har varit med och bestämt något om videon, min insats var en heldag när vi spelade in den. Amelia, Tilde och Nanna hade olika idéer och tankar om vad videon betyder. Det känns kul att musiken, bilderna och texten går att se från olika vinklar, men att det övergripande temat ändå alltid är saknad eller längtan.

Nanna von Essen, en av dem som gjorde filmen säger så här:

- Fast i en minnesbild på en helt ny plats. Fragment av det förflutna att leta efter i dimman. Det som funnits, som finns kvar nånstans, men som måste hittas på nytt, återupplevas i nytt ljus. Ett försök att hitta glädjen i det som varit, trots att det inte finns kvar. Det som fanns måste inte ältas, utan bara få upplevas, än en gång, på nytt.


Premiärlyssna på den nya singeln och se videon här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa