SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Rickard Grönkvist
Ett musikaliskt gömställe i form av Badlands

Bakom Badlands står Catharina Jaunviksna, baserad i både Malmö och Dublin, Irland. Där hon är ett av de just nu hetaste namnen i genren semielektronik. Debut EP:n ”Battles Within” kom 2012, och efter det följde singeln ”Tutu” (2013) och albumet ”Locus” (2016).

Tidigare släpp har tagit med oss på resor genom drömland och verklighet och beskrivits som musik som kommer spelas på klubb när domedagen kommit (VICE). Och nu är det dags att försvara titeln – Badlands är tillbaka med ny musik, som vi får ta del av i form av singeln ”Hearts”, som ger oss ett smakprov på vad kommande EP har att erbjuda. Likt en pop-up bok välkomnar singeln oss till den musikaliska utopi Badlands påbörjat.

Singeln är ett kosmiskt underverk som masserar hörselgångarna med symbiosen av ett långsamt disco och de mäktiga ljuden tillsammans med en stark duett mellan Badlands och John Cowhie

Singeln är ett kosmiskt underverk som masserar hörselgångarna med symbiosen av ett långsamt disco och de mäktiga ljuden tillsammans med en stark duett mellan Badlands och John Cowhie (Goodtime John).

”Hearts” är en fantastisk uppföljare till tidigare släpp. På albumet ”Locus” var varje spår en slags del i en upptäckt av ett sound, en upptäcktsresa som baserar sig på albumomslaget. ”Hearts” är en fantastisk singel på två sätt – ljudet som är både stort och litet, fint och vråligt, och att bjuda in John Cowhie på sång var en briljant idé. Det känns som vi sitter bakom och smyglyssnar på ett par som reflekterar och resonerar på ett fullsatt tåg, som tar oss mot okänd destination och landskapen utanför blir svårare att tyda. Det är en drömsk singel som låter som en blandning mellan Kate Bush och Susanne Sundfør med en touch av Niki & the Dove. En singel om att ”Omdefiniera vad kärlek är, genom helvete och självuppoffring. För att sedan återuppstå”, enligt Badlands själv. Och om vemodet tycks ta över hjälper ”Hearts” till att fly till det där galaktiska gömstället som bara Badlands har nyckeln till.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa