SAVANT † 2022-09-01
Foto:
PREMIÄR: Badlands - “Fantasma I / Fantasma II”

Idag får vi mörk och kompromisslös italodisco när vi står för premiären av Badlands dubbelsingel “Fantasma I / Fantasma II”.


Det Malmö och Dublinbaserade elektroniska projektet Badlands utgörs av producenten Catharina Jaunviksna. Hon började jobba med sampling och synthar som tonåring som sedan utvecklades mot ljuddesign och musikproduktion. Efter att producerat andra band bildade hon Badlands 2011 för att göra något med sin växande hög av sångskisser och sitt musikaliska begär. Hon har ett distinkt sound, byggt på frodiga analoga synthar och organisk orkestrering.

2012 släpptes debut-EP:n ”Battles Within” och albumet ”Locus” kom 2016. I november förra året släpptes den skimrande singeln “Hearts” som nu följs upp av dubbelsingeln “Fantasma I + II” från kommande album.

Till skillnad från “Hearts” är “Fantasma I & II” kompromisslös italodisco med ett underliggande mörker. Catharina berättar:

"Låtarna är en trevande återgivning av de senaste tunga och hjärtskärande åren av mitt liv. Där “Hearts” var stormens öga, en paus av kärlek till varje pris, representerar Fantasma-låtarna mörker och desperation. Att göra nästan instrumentell disco blev ett sätt för mig att ta mig igenom det, men det finns fortfarande lite lugn och ljus i det.

Det kändes rätt att släppa Fantasma-singeln nu, mitt i katastrofen corona med inställda spelningar och avbruten turné. På något sätt påminner det mig om min tidigare isolering, när jag skapade låtarna. Låt oss ta oss igenom det här, något bra kommer ut av det här för oss alla. Det måste det."

I dag har SAVANT äran att hålla i premiären av den nya dubbelsingeln “Fantasma I / Fantasma II” som vi gärna hör på ett mörkt och rökigt dansgolv när vi släppt både vår yttre och inre lockdown.

Premiärlyssna på låtarna nedan.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa