SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Minna Tägil
Redaktionens favoriter v.45

Varje fredag tipsar vi om våra favoriter bland de senaste släppen, här kommer några från: Emanuel Tägil, Badlands och Kanot.Emanuel Tägil

Emanuel Tägil är singer-songwritern som efter sin bakgrund i black metal och punk landat i experimentell och synthig indierock. Han har tidigare givit ut en EP och två singlar, och har nu precis släppt sitt självbetitlade debutalbum.

Tägil har beskrivits som en mästare av atmosfär och även här bjuder han in lyssnaren till sina sällsamt detaljerade berättelser, små romantiska, poetiska reflektioner från vardagen och minnen från förr.

Med en säregen och vacker sång, melodiöst vindlande piano och en expanderade ljudbild fastnar vi för den nostalgiska låten “The Sun Looked Like the Moon”.


Badlands

Badlands består av Malmö- och Dublinbaserade musikern och producenten Catharina Jaunviksna. Hon har tidigare spelat med, turnerat och supportat artister som Niki & the Dove och Amanda Bergman här i Sverige, och utomlands med band som Villagers, Preoccupations, Jape och Ships.

Nu har hon precis släppt nya singeln “Hearts” tillsammans med en kosmisk video från kommande LP:n med release nästa år. Hennes sound kombinerar inbjudande och storslagen new wave, romantisk melankoli och känslosam text. Hon berättar själv om låten:

- Jag har haft några mörka och obeskrivligt tunga år. “Hearts” handlar om att omdefiniera vad kärlek är, genom helvete och självuppoffring. För att sedan återuppstå.

Den ackompanjerande gästvokalisten i låten är irländske singer-songwritern John Cowhie och videon är skapad av Vixen Produktion.


Kanot

Göteborgs- och Stockholmsbaserade Kanot utgörs av Jesper Jarold och Anton Kolbe. Det är ett spännande samarbete då de med sina olika musikaliska uttryck tidigare varit involverade i några av de senaste årens mest intressanta svenska akter, såsom Fontän, Tross, Uran Gbg och Ultra Satan.

Med Kanot skapar de spekulativ folkmusik med primitiva dansbeats, ohämmad och förlösande. De släppte nyligen låten “Bottenmannen” på Höga Nord Rekords som med melodiska basgångar, rituella effekter, ett experimentellt leviterande sound och Lindha Kallerdahls suggestiva sång, tar med lyssnaren på en rytmisk och psykedelisk skogsvandring.

Missa inte spelningen på Lilla Baren, Riche den 27 november.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa