SAVANT † 2022-09-01
Foto:
ivy – "Sleight Of Mind"
Annika Nalin som går under artistnamnet Ivy släppte den 31 maj singeln ”Sleight Of Mind”. Annika som tidigare varit gitarrist i HOLY startade sin solokarriär i samband med sin debutsingel "Star" som släpptes i höstas. En debutsingel som visade på vacker psykedelisk pop, och nu följer hon upp sin debut med ny musik i samma anda.


Ivy's psykedeliska och mystiska toner återfinns även på ”Sleight Of Mind” – men nu med en aning mer rockigare Ivy som även här visar på ännu en stark singel.

De ständiga ljuden från trummorna som fortsätter slå i bakgrunden möts av försiktiga synthar, olika sound som vävs in i varandra och som i refrängen uppenbarar sig som en helt självklar matchning, som en slags musikalisk symbios

Vad som först börjar med ett par (iallafall vad det först verkar som) intetsägande trumslag fungerar som en slags bro över till en annan dimension, där drömska ljud från synthar möter Annikas lika drömska stämma. Så småningom flätas dessa två sound försiktigt ihop till ett. De ständiga ljuden från trummorna som fortsätter slå i bakgrunden möts av försiktiga synthar, olika sound som vävs in i varandra och som i refrängen uppenbarar sig som en helt självklar matchning, som en slags musikalisk symbios, där de två sounden går hand i hand mot en slags psykedelisk explosion som får en att rysa av välbehag.

Det är svårt att inte dras med in i det psykedeliska ljudet, en slags föreställning likt ett kalejdoskop och färgglada explosioner

Och sen tillbaka till trummorna – när de ensamma trummorna kommer tillbaka i låten känns det helt plötsligt logiskt, det verkar självklart hur allt hänger ihop. Trummorna som ett slags verkligt mellanting i den annars hypnotiska resa låten tar oss genom. Det är svårt att inte dras med in i det psykedeliska ljudet, en slags föreställning likt ett kalejdoskop och färgglada explosioner. En mycket väl godkänd singel helt enkelt.

Lyssna på "Sleight Of Mind" nedan:
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa