SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kitty Lingmerth
LIVE-tips: Vilma Flood, Teksti-TV 666 och Byråkrat.

Byråkrat.

Kents forne gitarrist och manager har skapat bandet ”Byråkrat.” som är sprunget ur en idé att skapa instrumental musik för kontoret. I samband med att bandet släpper albumet "Tillit" har de en releasefest på Obaren den 22 april i Stockholm. På scen ser ni: Martin Roos, (gitarr), Heikki Kiviaho (bas), Mattias Axelsson (gitarr) + gäst.

Vilma Flood

Låtskrivaren och artisten Vilma Flood från Dalarna släpper sitt andra album "Moodswinger" producerat och inspelat på Gotland av producenten Tobias Fröberg. Soundet är inspirerat av folk/indie-artister som Melanie, Leonard Cohen, Alela Diane och Ane Brun. Grundpelarna är pedal steel och slidegitarr, stora trummor, stämsång och Vilmas vibrerande, direkt igenkännliga, kraftfulla röst.

På tisdag den 23 april har hon releasefest på Bar Brooklyn i Stockholm. Albumet "Moodswinger" släpps den 26 april.

Bild: Kitty Lingmerth

Teksti-TV 666

"Kan ett band ha för många gitarrister? För finska Teksti-TV 666 är det en omöjlighet. Utrustade med fyra (ibland fem) gitarrer har detta sexhövdade krautmonster snabbt etablerat sig som en av Finlands främsta liveakter. Stökrock med stort s, röjig psykgarage eller oförutsägbar pulserande krautroc.

Teksti-TV 666 är oavsett Finlands främsta och kanske mest oväntade musikexport på år och dar. Med tre EP:s och ett nysläppt debutalbum i den 31-minuter långa energiinjektionen Aidattu tulevaisuus är Teksti-TV 666 just nu bättre än någonsin."

Den 24 april spelar bandet på Obaren i Stockholm.

Från Teksti-TV 666's Facebook
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa