SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Livetips: Domus, Vita Bergen och Robert John David

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda.

Domus

Domus är ett Stockholmsbaserat band som består av Henrik Sunbring och Thobias Eidevald och har beskrivits som "interplanetär krautsynth för scientologer och filatelister". Tillsammans skapar de spännande experimentell musik bortom tid och rum. Under våren 2018 släppte de sin första EP och i våras följde de upp med singeln "Weightless Dreams" inför deras kommande platta.

Domus har hittat en identitet och ett sound du känner igen när du hör det. En själ som sveper sig runt dig och tar dig till ett parallellt universum där tid inte existerar, bara ljud och en mörk materia som sveper sig över din kropp, och till slut omvandlas du till en varelse som livnär sig på ljudvågor och lever ett oändligt tredimensionellt liv.

Den 14e november spelar de på Slaktkyrkan samma kväll som det finska rymdrockbandet K-X-P.


Vita Bergen

2019 har varit det mest spännande året hittills för indiefavoriterna Vita Bergen. Med spelningar i New York, Los Angeles, Asienturné, släpp av succésingeln ”Falcons” har det nu blivit dags för Stockholm och Debaser Strand fredag den 4:e oktober.

Robert John David

Det fina svenska indiepop-projektet Robert John David är Robert Serholts pågående musikaliska livsverk, en fantastisk kombination av hans tidigare genrer, emo, progg, punk och pop. Han har redan hunnit spela och skriva låtar i en mängd olika projekt såsom Still ill, Trampstamp, Kvit, Hägring och Fifarock så att gå solo har bara varit ett naturligt steg.

Första chansen att se albumaktuella Robert John David med band är lördagen den 7 september på Spike Tap Room.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa