SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Livetips: KÅRP, Grand River och Selofan

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda med KÅRP, Grand River och Selofan.

KÅRP

14 mars, Slaktkyrkan, Stockholm

Det kreativa Göteborgskollektivet KÅRP skapar djupa elektroniska arrangemang, mörka och apokalyptiska, som tillsammans med deras estetik bildar mytomspunna skymningssagor. Enligt dem själva gör de paranormal dödsdisco, en genre som de själva beskriver som att de ”tagit till sig discon och dödat den”.

Den 14 mars spelar de äntligen på Slaktkyrkan i Stockholm samma kväll som Pale Honey.

Läs mer

Grand River

18 mars, Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm

Aimée Portioli gör storslagen ambient, experimentell elektronisk musik och minimalistisk techno under sitt alias Grand River. Hyllade debutalbumet "Pineapple" släppte hon 2018 på Spazio Disponibile och nu senast släppte hon singeln "Light Index Opening". Den 18 mars spelar hon på nya konceptet "Elektroniskt under fontänen" i Stockholm, som är ett ställe som man kan titta förbi efter jobbet, uppleva en elektronisk akt samt höra en intervju med artisten.

— Om man måste favorisera någon av bokningar under våren så är Grand River mitt val, hon var med i senaste Elektroniskt i P2, jag intervjuade henne i Berlin i november. Dels gör hon egen, jävligt fin musik och så har hon ett skivbolag som är jävligt kul, som heter One Instrument Records, där hon har bjudit in olika artister och gör just one instrument per låt, säger Andreas Tilliander som är en av arrangörerna till "Elektroniskt under fontänen" och även programledare i Elektroniskt i P2.

Läs mer

Selofan

4 april, Hus7, Stockholm

Grekiska Selofan är en karismatisk duo bestående av Ioanna and Dimitris, som sedan 2013 producerat synth wave ihop. Tillsammans driver de även Fabrika Records, ett dedikerat och välkänt skivbolag inom sin genre. Den 4 april bjuder Klubb Död in Selofan och Bragolin till Hus7.

Läs mer

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa