SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Per Norman
Livetips: Stilla Havet, Memoria och June Vide

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda.

Stilla Havet

Elias Eriksson började sin musikaliska resa som frontman i Stockholmsbandet Boris & the Jeltsins. Efter två briljanta album påbörjades samarbeten med andra artister och en idé om ett soloprojekt kom upp.

Med fokus på melodier och en knivskarp hybrid av pop och post-punk spelades ett album in under namnet Stilla Havet. Vid sin sida hade Elias sin vapendragare Olle Andersson och producent var Max-Måns Wikman. Albumet är en samling låtar som sprakar och mullrar. Flämtande ord, elektriska urladdningar, meddelanden från en samtid som ofta känns hopplös.

Bandet spelar under Novoton's 15-årsfest den 27 september, och kommer samma dag att släppa albumet "Brinnande Horisont", där syntharna och trummaskinerna har fått ta ännu mer plats i en perfekt symbios mellan new wave och postpunk.

Memoria

Memoria är Tess de la Cours solo darkwave-projekt som hon har på sidan av att vara med i Snake. I år kommer all fokus att ligga på Memoria och hon håller just nu på att spela in sitt debutalbum som kommer att släppas i höst.

I våras släpptes "Black Coats / Whitefear" som är den andra singeln från Memorias kommande debutalbum "Cravings". En synthifierad och ordentlig nedspeedad version av garagepunkarna "Lost Sounds" skrammelepos. Tungt, melankoliskt och nervigt. De två första singlarna visar också tydligt var debutalbumet som släpps i höst kommer att landa soundmässigt.

Den 27 september spelar hon på Slaktkyrkan under Novoton's 15-årsfest.

June Vide

Det Stockholmsbaserade bandet June Vide bestående av Klara Malmer, Agnes Båth och Sally Otter Arosenius släppte under sommaren singeln, “Existential Boys Night Out”, en långsam och vacker synthballad.

Den 24 augusti spelar bandet på Nomad i Stockholm.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa