SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Bex Day
Musikradar: Westerman och Walca

I denna veckas musikradar uppmärksammar vi två musikprojekt som vi håller lite extra koll på just nu.Westerman

Londonbaserade Westerman släppte nyligen singeln “Blue Comanche”, med en delikat balans mellan mjuka melodier och långsam suggestiv synth. Musiken är självreflekterande, men lämnar tillräckligt med utrymme för att väcka frågor om modern ångest och vad det innebär att vara människa. Westerman berättar själv om låten:

- “Blue Comanche” handlar om den ofrånkomliga miljöförstöring som sker, som en följd av moderniseringen. Jag tycker inte att vi borde gå tillbaka till stenåldern eller så, men det finns någonting djupt sorgligt över vad som går förlorat. Jag ville att det skulle bli en lugnande låt, inte arg, idag är det så enkelt att leva i en ekokammare av dåliga nyheter, men om du verkligen försöker kan du fortfarande se små handlingar av vänlighet överallt. Du måste vara engagerad och förbli känslig för lidande, men det är inte konstruktivt att leva i det hela tiden.


Walca

Stockholmsbaserade Walca består av duon Sebastian Furrer och Federico Pinna. De skapar instrumentala och atmosfäriska kompositioner som fångar deras fascination för ljuddesign och ljudlandskap. Nu har de släppt debutalbumet ”Synapses” med bland annat den hypnotiska och lugnande låten “Abisko”.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa