SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Banfa Jawla
Ny musik: Bavé, STAINWASHER och Curses

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, här kommer några utvalda.

Bavé

Stockholmsbaserade låtskrivaren och producenten Bavé släpper idag den första singeln ’’Kimberly White’’ från kommande debut-EP:n “Vermouth”. Låten är skriven av honom och producerad tillsammans med vännen Leo Goldmann, den skrevs när de bodde på en ö i Bålsta förra året. Ett rytmiskt beat möter ett atmosfäriskt djup, mörka vinande ekon av synthar och Bavés dynamiska röst.


STAINWASHER

Svenska STAINWASHER började som ett projekt på Soundcloud tills hon beslutade att ge det en verklig chans. Efter några egna utgåvor tog det inte lång tid förrän hennes unika långsamma och mörka elektroniska ambient uppmärksammades.

Tidigare i år släppte hon sin debut-EP “What Did I See” via Feverish som tog med lyssnaren på en resa genom hennes mörkaste rädslor och känslor. Nu är hon tillbaka med den storslagna och experimentella singeln “Drying”, en blandning av svävande synth och melankolisk lugnande sång. Låten är också första smakprovet på mer nytt som kommer att släppas under hösten, ett material som är ett sätt för henne att gestalta världen. Hon har sagt om låten:

”Det handlar om fantasi. Vi hittar på historier i vårt medvetande om allt och alla, och kanske mest om oss själva. Ibland måste jag lura mig själv att tro att jag tror på konstiga teorier eftersom det är lättare att se livet som ett experiment istället för någonting definitivt.”


Curses

Berlinbaserade Curses, aka musikern och producenten Luca Venezia, är känd för att blanda mörk disco med post-punk och psykedeliska inslag. Igår släppte han sexspåriga mini-LP:n “Carcassonne”, hans första utgåva på Höga Nord Rekords.

Låten “Sordo” bjuder på en tung åttiotalsdrypande blandning av coldwave och esoteriska element.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa