SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Ebba G. Ågren
STAINWASHER – "Drying"

STAINWASHER följer äntligen upp sin debut-EP ”What Did I See”, som släpptes tidigare i år. Det som först började som ett SoundCloud-projekt blev ett med den svenska mer ambienta musikscenen när projektet togs under Feverishs vingar. Med debut-EP:n och huvudspåret ”Joy For Me” slungades vi direkt in i en själslig resa genom musiken, genom högt och lågt och genom vokaler likt en än mer ambient Little Jinder med influenser av Nordpolen och Mazzy Star.

'Drying' är fyra minuter harmoni mellan synthar och änglalika vokaler som skapar en galaktisk stämning som fångar en direkt. Musik som får en att vilja ligga still, springa fort, skrika högt och gråta tyst.

”Drying” är fyra minuter harmoni mellan synthar och änglalika vokaler som skapar en galaktisk stämning som fångar en direkt. Musik som får en att vilja ligga still, springa fort, skrika högt och gråta tyst. En text på sju rader, om att gömma sig själv framför bekanta ögon och om saknad av tillhörighet som lyckas skjuta en pil rätt in i bröstet. STAINWASHER lyckas komponera musik till alla oss vilsna själar som skyddar oss från regnet i färgglada regnkappor och under främlingarnas hustak, för att sedan gå hem själva i mörkret med luvan nerdragen. STAINWASHER har lyckats fånga ängsliga stunder och människor, gjort dem till musik och lyckats reflektera över det som ingen annan vågat.

STAINWASHER lyckas komponera musik till alla oss vilsna själar som skyddar oss från regnet i färgglada regnkappor och under främlingarnas hustak, för att sedan gå hem själva i mörkret med luvan nerdragen.

STAINWASHER framkallar en bitterljuv vetskap om att sökandet efter någon form av tillhörighet i en alldeles för uppstyrd värld alltid är närvarande. Att osäkerheten och ett melankoliskt ekande inuti oss är en del av oss och inget tillfälligt. Och kanske är det ändå musik som detta som i slutändan kommer få oss att känna den lilla gnuttan av hopp när klockan ringer på morgonen.

Lyssna på "Drying" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa