SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Henrik Lennartsson
Nya släpp: STAINWASHER och Diamond Is Forever

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från STAINWASHER och Diamond Is Forever.STAINWASHER

Tidigare i veckan släppte STAINWASHER sin nya singel “Chems” på Feverish. Under 2019 släppte hon sin debut-EP “What Did I See” och singeln “Drying”, framstående elektroniska och experimentella släpp som blev hyllade både i Sverige och internationellt.

I den nya låten “Chems” bjuds lyssnaren återigen in i hennes mörka och drömska värld. Vackra synthlandskap blandas med hennes särpräglade sång och trycker långsamt på ditt inre lugn. Hon berättar:

- Jag börjar alltid med att hitta ett intressant ljud när jag skriver nya låtar, och den här gången startades skapandet av en elgitarr som efterföljdes med tonvis av effekter. Därifrån byggde jag vidare på låten och adderade ljud tills den kändes så vemodig som jag ville ha den. Jag gjorde den här låten för flera månader sedan, långt innan corona, men det känns som att många kanske tror att den handlar om det, men det är stor skillnad mellan kemikalier och virusinfektioner.


Diamond Is Forever

Göteborgsbandet Diamond Is Forever som utgörs av Albert Sten, Emil Aspegren och Albert Lorenz har släppt ännu en oemotståndlig singel, “In Frequency”, inspelad på Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Låten handlar om att vara ur frekvens med sin samtid och innehåller långsam nostalgisk new wave och deras kännetecknande glittrande postpunk.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa