SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Bådde Sundqvist
Ny musik: Memoria, Immanu El och Jenny Hval

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, här kommer några utvalda.

Memoria

Tess de la Cour levererar tät och djup darkwave under namnet Memoria, ett soloprojekt som hon har på sidan av bandet Snake och Riot Grrrl Sessions.

Idag släpps nya singeln “Cravings”, titelspåret från debutalbumet som kommer 4 oktober och en låt som berör människors fallenhet att ge efter för sina drifter och begär.

Detta manifesteras också i videon där ett mjukt draperat väsen omsorgsfullt lockar människor mot en mörk undergång, som ett förkroppsligande och primalt eko av vår egen oförmåga att motstå de behov och instinkter som vi ofta väljer att få utlopp för.


Immanu El


Immanu El, bestående av Claes Strängberg, Per Strängberg, David Lillberg och Jonatan Josefsson, har nu släppt det spännande och känsloladdade albumet “Structures” genom Neubau Music i Berlin/Hamburg. Musiken, som är skriven, inspelad och producerad i deras egen studio i Stockholm, är progressiv, fängslande och samtida drömpop med rötter i bandets karakteristiska sound av skandinavisk ambient. Personligen fastnar jag för spåret “Breathe out Black Out“, en ordlös kommunikation över en knastrig linje, en vibrationsfrekvens som går att resonera med.

- Albumet reflekterar över det postmoderna samhällets förvridna natur, om den blinda besattheten av karriärism, individualism, självuppfyllelse och ekonomisk tillväxt, hur vi alla är en del av det och vad det innebär för yngre generationer. Säger Claes Strängberg, sångare i Immanu El.

De följer upp albumet med en kortare turné i Tyskland och senare en i Asien.


Jenny Hval

Den norska multikonstnären och artisten Jenny Hval, som vi tidigare uppmärksammat, släppte precis sitt efterlängtade studioalbum “The Practice of Love” via Sacred Bones/Playground.

I kontrast till det internationellt hyllade albumet “Blood Bitch” med konceptet skräck och blod, upplevs det nya mer poetiskt svävande och bygger upp ett lika realistiskt som fantasifullt ljudlandskap av intimitet och gemenskap med djupa existentiella frågeställningar om livets och människans mening. Albumet fångar den magi som uppstår genom relationer till andra när man finner empati och ett gemensamt språk via tal, sång och skrivande tillsammans. Förutom Jenny Hvals röst hörs även Vivian Wang, Laura Gene Englert och Félicia Atkinson, allt insvept i ett sentimentalt och nostalgiskt nittiotals-sound.

Bland de åtta låtarna hittar vi den suggestiva pärlan “Ashes to Ashes”, en låt som fyller kroppen och medvetandet med ett lugn, väcker minnen såväl som vilande känslor.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa