SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Beatrice Lundborg
Nya släpp: REIN

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan ett helt nytt från REIN.REIN

Den Stockholmsbaserade artisten, producenten och skivbolagsägaren REIN debuterade med sin självbetitlade EP 2016. Tillsammans med "FREEDOOM" 2017, blåste hon nytt liv i den svenska elektroniska musikscenen genom att kombinera genres för att skapa ett eget unikt sound.

På bara några år har REIN fått kultstatus med sin råa, feministiska musik och sina explosiva, oförutsägbara och kompromisslösa liveframträdanden. Idag släpps hennes efterlängtade debutalbum “REINCARNATED” på REIN RECORDINGS, en skiva som förutom att vara en reinkarnation av REINs sound, är en inre resa genom medvetandet, betraktat från en dystopisk framtid. Influerad av futuristiska ljudlandskap, åttiotalets mörka electro, nittiotals-rave och progressiv elektronisk pop är temat död och återuppståndelse, förlorad frihet och ett försök att skapa sin egen verklighet.

Lyssna på öppningsspåret “REINCARNATE” här nedanför, kraftfullt, hårt, befriande och briljant. Detta sätter punkt för den skenande osäkerhet och sorg som definierat 2020, för att överleva måste man kanske kunna glömma bort verkligheten ibland.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa