SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Nya släpp: wanda hbr och ViVii

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från wanda hbr och ViVii.wanda hbr

Soloprojektet wanda hbr som utgörs av Demi släppte debut-EP:n “Everything has gotten a bit better” förra hösten och nu är hen aktuell med ny musik. Idag släpps singeln “In Constant” med en tillhörande musikvideo producerad i samarbete med konstnärskollektivet Infra, och vi får för första gången följa med på ljudlandskapets visuella resa. Den drömmiga atmosfären av pastelliga moln och ljuv sommar, det som kommit att bli lite av konceptet bakom wanda hbr’s musikvärld och konstnärsskap, förverkligas nu i ytterligare en dimension. Demi berättar själv om den nya låten:

- "In Constant" handlar om känslan av att förlora tryggheten i sig själv, på en plats långt hemifrån, och om desperationen efter att kunna leva, dansa och drömma igen.

ViVii

Indiepop-trion ViVii bildades 2014 och består av äkta makarna Caroline och Emil Jonsson samt producenten Anders Eckeborn. Med debutalbumet ”ViVii” som kom 2019 fick de fans världen över med sitt drömska och euforiska sound, det som kännetecknar ViVii’s innerliga musik och som skapas med parets energi och historia när Anders låtidéer formas och produceras i hans studio i Uppsalas industrilokaler.

De är nu aktuella med singeln ”Summer of 99” med tillhörande video som släpps idag, en ballad med förföriskt gitarrplock och viskande sång till en början, men som sedan släpper lyssnaren fri i en dansant psykedelisk värld fylld av elektroniska ljudslöjor och synth-ekon. Låten handlar om romantik, skev självbild, uppväxt och resan mot att inte alltid ta hänsyn, men också om ren och skär glädje över att få existera, ett kärleksbrev till det förgångna och ett avstamp mot framtiden som berättar historien om när Caroline och Emil var nykära på ett sommarläger år 1999, 11 respektive 12 år gamla.

- Saker görs ofta i syfte att vara lättillgängliga och skaparprocessen ska gå smidigt och snabbt. Men med "Summer of 99” fick det ta tid. Här fanns inga kompromisser, inga genvägar. Bara gamla, riktiga instrument och en hel massa sentimentalitet, säger Anders Eckeborn.

Till våren 2021 väntas ett andra album med regelbundna singelsläpp under 2020.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa