SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Marcus Palmqvist
Nytt: Vacation Forever och Wildhart

Varje fredag tipsar vi om ny musik, den här veckan från Vacation Forever och Wildhart.

Vacation Forever

Zacharias Zachrisson är låtskrivaren och multiinstrumentalisten bakom projektet Vacation Forever. Med en kombination av suggestiv pop och sfärisk rock kommer nu mer musik från kommande debutalbumet ”Real Life Sux”. Förra veckan släpptes singeln “Pop Up In My Head” via Kravenworks, en smärtfylld låt om desperat kärlek som gästas av fantastiska Esther, och som kan bota vilken kemisk ångest som helst. Tidigare i veckan hade även videon premiär, inspelad i Stockholm och skapad av Gustav Stegfors.

Se videon till “Pop Up In My Head” här nedanför.


Wildhart

Idag släpper den göteborgsbaserade duon WildhartHis Arrows Won’t Hit Us”, den första singeln från ett kommande album ute senare i år via Pangur Records. Låten är även den första nya musiken sedan EP:n ”Caught in a Fisheye” 2018. Med en distinkt bas och drömska synthar sveper de lyssnaren genom deras mjuka lugnande värld av vaga minnen och bleknande förväntningar.

Bandet berättar själva om låten:
- ”His Arrows Won't Hit Us" är en sång om kärlek som helt enkelt inte går som den önskas. Det blev varken som det var tänkt och det slutade inte på ett bra sätt, men ändå verkar det vara omöjligt att släppa taget. Låtens titel är en hänvisning till Amor som skjuter pilarna även om han i det här fallet verkar vara full och missar målet hela tiden. En annan aspekt av låten är mer andlig eller religiöst betonad. Som om du väntar på ett tecken som leder dig rätt på vägen men utan att det kommer.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa