SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Pistonhead och Luger är nu tillbaka med konceptet Made By

Pistonhead och Luger är nu tillbaka med konceptet Made By; med syftet att möjliggöra för kreativa individer att mötas och leva ut sina idéer till fullo. Först ut under 2019 är Deportees, Esther och Vacation Forever på Hilma i Stockholm. Under kvällen kommer Esther och Vacation Forever att uppträda live, och senare tar Deportees över DJ-båset!

Pistonhead Foundation är övertygade om att kreativa individer gör vardagen bättre för alla, och att deras arbete är viktigt för hur vi ser på modern kultur. Luger delar dessa tankar med oss och vi har tidigare skapat musikkonceptet On-Tour tillsammans som blev väldigt populärt. Nu har vi tagit steget vidare och utvecklat ett koncept där olika kreativa uttryck får mötas, där kreatörer får utökad kreativ frihet.” berättar Sofia Andersson, Produktchef för Pistonhead.

Pistonhead Foundation är övertygade om att kreativa individer gör vardagen bättre för alla, och att deras arbete är viktigt för hur vi ser på modern kultur.

Den första upplagan för 2019 hålls den 30 augusti på Hilma i Stockholm. OSA här för gratis inträde under kvällen.

Deportees

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Umeå-bandet Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för "Årets Rock" och en P3 Guld-vinst för "Årets Grupp". Sedan dess har bandet fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den, och nu är det äntligen dags för mer. I våras släppte bandet EP:n ”Re-dreaming” och den 11 oktober släpps Deportees efterlängtade sjätte album ”All Future”. I samband med detta åker bandet på en stor Skandinavienturné.

Foto: Elin Berge

Esther

20-åriga Esther Lennstrand från Stockholm kommer under 2019 ge oss ett spännande år. Tillsammans med Miike Snow’s Pontus Winnberg och sin vibrafon har hon skapat ett unikt sound. Under våren och sommaren har Esther släppt sina första singlar och gjort ett flertal bejublade framträdanden och samarbeten. Hon kommer inte gå obemärkt förbi. Esther följer även med Deportees som support under deras turné i höst.

Vacation Forever

Den tidigare Tussilago-trummisen Zacharias Zachrisson står numera på egna ben – under artistnamnet Vacation Forever debuterade han med Manchester-nostalgi i form av Blank Ocean. Nu har den första av två EP-utgivningar landat. Det är historier om att resa, skapade ur panikångest och inlindat i MGMT-kulisser. Till en början en somrig flört som sprungen ur Sincerely Yours dekadenta katalog, men ett djup som alltid kommer ifatt en. Vacation Forever är hoppet, framtiden och en av förra årets starkaste debutanter i ett.

Foto: Lykke Li Timotej
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa