SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
PREMIÄR: Diamond Is Forever - "Connection"

Idag får vi glimrande postpunk från Göteborg när vi står för premiären av Diamond Is Forever's debutsingel "Connection".


Göteborgsbaserade Diamond Is Forever består av Albert Sten, Emil Aspegren och Albert Lorenz. Inspirerade av det tidiga åttiotalets mörka alternativa musik och nittiotalets indierock har de lyckats skapa sin egen känslomässiga, energiska och explosiva postpunk.

Emil och Albert S har känt varandra sedan långt tillbaka och gjort musik i flera olika former sedan 2013 men senaste åren på distans. Diamond Is Forever kom till liv i januari 2019 när de båda flyttat till Göteborg och hade en relativt tydlig vision om vilken musik de ville skapa. Bandet utvecklades under vintern 2019 efter att ha gjort spelningar i Stockholm och Göteborg och under året tillkom även Albert Lorenz på gitarr och synth.

Idag är vi på SAVANT stolta över att hålla i premiären för deras emotionella, drömmande och intensivt omslutande nya singel “Connection”, den första av de tre singlarna “Connection”, “Eternity” och “In Frequency” som släpps under våren, alla inspelade på Svenska Grammofonstudion i Göteborg. 

Premiärlyssna nedan:

Bandet berättar om debuten:

— “Connection” och “Eternity” är bland de första låtarna vi skrev som på olika sätt handlar om mellanrum. Mellanrum som en beskrivning för en känsla av osäkerhet och vilsenhet i relation till nuet och tiden vi är i. I “Connection” mellanrummet till sin omvärld och i “Eternity” mellanrummet i en relation som långsamt hamnar ur sync. “In Frequency” i sin tur är en kortare och lugnare låt som handlar just om att vara ur frekvens med sin samtid.


Missa inte deras spelning den 7 mars på Fyrens Ölkafé tillsammans med Göteborgsbandet Boy With Apple och pre-save:a "Connection" så ni får den i era spellistor vid släppet.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa