SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Leonard Brieditis
PREMIÄR: Gula Gången – "Vi är det nya normala"

Gula Gången satte ribban i våras när de släppte sin debutsingel ”Dum Dum Dum” där de gästades av Olle Strandberg, och ribban sattes högt. Debutsingeln möttes av fin kritik och spåddes bli en sommarplåga bland indie-fantasterna. En debutsingel som helt klart banade en väg längs gula mattan.

Om 'Dum Dum Dum' var den gulliga indie-storasystern är den nya singeln en punkig och högljudd lillasyster – en oklanderlig och oövervinnlig syskonsduo.

Idag får vi på SAVANT äran att premiära nästa singel, ”Vi är det nya normala”. Singeln som var ”too distorded” för Spotify, och därför fick både mastras och mixas om, är nu den redo att släppas – igen. Men ryktet säger att även den version som Spotify först nekade kommer att finnas tillgänglig på www så småningom. ”Vi är det nya normala” skiljer sig en del från bandets första släpp, om ”Dum Dum Dum” var den gulliga indie-storasystern är den nya singeln en punkig och högljudd lillasyster – en oklanderlig och oövervinnlig syskonsduo.

En punkig historia som får en att vilja skrika 'jag älskar dig' och 'jag hatar dig', på samma gång.

Såhär beskriver de själva singeln; ”Med treackordsriff och ett allsångsvänligt avslut om att vara vi mot världen så är ”Vi är det nya normala” låten som kommer att få din inre högstadiepoppare att klottra slagord över hela ditt hjärta.” Till ett punkigt skrammel får vi ta del av en kärlekshistoria som utspelar sig i ett post-apokalyptiskt Stockholm. En punkig historia som får en att vilja skrika ”jag älskar dig” och ”jag hatar dig”, på samma gång.

Premiärlyssna på ”Vi är det nya normala” nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa