SAVANT † 2022-09-01
Foto:
PREMIÄR: Robert John David – "Rodnad och chans"

Det finns få saker som förgyller en redan perfekt sommar – möjligtvis svala sommarkvällar, jämna solbrännor och riktigt bra musik. Och det sistnämnda ger vi på SAVANT er nu.

Robert John David släpper äntligen sin debut-EP efter x antal släpp under våren, nu får de redan släppta guldkornen sällskap av sista släppet ”Rodnad och chans” som även blir titeln till själva EP:n. "Det är en gest, en förfrågan om att återuppta en gammal vänskap. Alla har vi förlorat en barndomsvän eller två, ibland minns vi inte varför det tog slut", berättar Robert själv om låten. Och utöver Robert på gitarr och sång gömmer sig även Fredrik på synth/klaviatur, Anton på trummor och Jesper på bas.

Det Robert gör är att han ser det mest uppenbara ur ett helt annat perspektiv, hur musik kan skrivas om tråkiga begrepp som välfärd och hur ett paket cigaretter kan låta så bra är det troligtvis bara han som vet svaret på.

Som singlarna redan avslöjat är det texter om alla möjliga stadier i livet – om att vara barn till att växa upp, till att bli kär till att vara här och till att vara där. Det Robert gör är att han ser det mest uppenbara ur ett helt annat perspektiv, hur musik kan skrivas om tråkiga begrepp som välfärd och hur ett paket cigaretter kan låta så bra är det troligtvis bara han som vet svaret på.

”Folklig pop på svenska, visst låter det behagligt?” beskriver Robert själv musiken. Och ja, visst låter det behagligt. Det är behagligt, vackert, och både låter och ser riktigt snyggt ut tack vare Frida Wallgrens konstverk till omslag.

Debutalbumet "Nr.1" kommer ut den 22e augusti.

Förhandslyssna på EP:n "Rodnad och chans" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa