SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Henrik Nyblom
PREMIÄR: Sylvester Schlegel – "Besökare"

Sylvester Schlegel från Augustifamiljen och även tidigare The Ark, släppte sitt senaste album “Det Kommer Gå, Allting Kommer Bli Bra” i 2017 och efter att han började släppa nytt material i slutet av förra decenniet har vi idag premiär för singeln "Besökare" som han släpper imorgon från det kommande albumet “Röka Inomhus”.

Med sin råa ärlighet reflekterar han över livet och tar ett nytt trösterikt grepp om den existentiella ångesten, det faktum att vi inte kan se eller förstå allt som existerar och att vi kanske inte heller behöver göra det. Musiken rör sig egensinnigt och fantasifullt, elektriskt drivande och energihöjande.

Allt är ändå förgängligt, så varför inte omfamna det flyktiga? Att vara en exemplarisk besökare, alltid på genomresa, alltid på väg.

Sylvester berättar om låten:
– "Besökare" var en av de första låtarna jag skrev till nya skivan. Jag har insett att jag tillhör en diger skara homo sapiens som aldrig riktigt kommer att hitta hem, det är som det är. Och jag har på senare tid känt att man kanske inte heller måste. Allt är ändå förgängligt, så varför inte omfamna det flyktiga? Att vara en exemplarisk besökare, alltid på genomresa, alltid på väg. En som just kom och som snart ska dra, även om det kan ta en dag eller ett decennium. Exakt så ska musiken låta tänkte jag. Monoton, enkel, flyktig, skenande. Det brinner bakom dig men du kan inte låta bli att le.

Förhandslyssna på "Besökare" här.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa