SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Christian Teittinen
PREMIÄR: Vargtimma - "Watching Documentaries"

Idag får vi melankolisk och drömsk synthpop från Göteborg när vi står för premiären av Vargtimmas nya singel “Watching Documentaries”.


Det Göteborgsbaserade bandet Vargtimma som består av av Jens Mattsson, Simon Kilström, Eric Ragnarsson, Olle Wikström och Johan Reiman släppte i slutet på förra året sitt debutalbum "Bloody Dreams Corroded" på Comedia. Den innehöll romantisk pianodriven musik med melodiska synthslingor, en oemotståndlig kombination mellan samtida pop, smäktande ballader och klassisk tonsättning.

Idag är vi på SAVANT stolta över att hålla i premiären för deras nya singel “Watching Documentaries” som släpps imorgon, en bombastisk, drömmande och intensivt omslutande låt som uttrycker längtan men samtidigt inger hopp. De åttiotalsnostalgiska syntharna finns kvar men det tidigare pianodrivna soundet har ersatts av glimrande gitarrer, drivande trummaskiner och melankolisk stämsång.

- “Watching Documentaries” är en låt om hur det känns när man har binge-kollat på dokumentärer en hel dag, en mentalitet och en livsstil som många kan känna igen sig i, kanske särskilt i dessa tider, säger sångaren Jens Mattsson.


Premiärlyssna på den nya singeln här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa