SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Vargtimma
Redaktionens favoriter v.46

Varje fredag tipsar vi om våra favoriter bland de senaste släppen, här kommer några från: Vargtimma, Nicole Sabouné och Verkligheten.Vargtimma

Göteborgsbandet Vargtimma utgörs av Jens Mattsson, Simon Kilström, Eric Ragnarsson, Olle Wikström och Johan Reiman. De spelar romantisk pianodriven musik med melodiska synthslingor som existerar mellan samtida pop, smäktande ballader och klassisk tonsättning, en oemotståndlig kontrast.

De har nyligen släppt sitt debutalbum "Bloody Dreams Corroded" genom Comedia med bl.a låten “Trains”, som hjälper till att balansera upp den mörka delen av året och kan bota vilken vargtimma som helst.


Nicole Sabouné

Nicole Sabouné släppte nyligen den fantastiska dubbelsingeln "Nowhere to Go" och idag utkommer även EP:n "Come My Love" digitalt och på limiterad fysisk 10” vinyl den 6 december via Playground Music.

EP:n beskrivs som hennes mest personliga musik hittills. De fyra spåren är en mångfacetterad och själfull upplevelse där hon som en naturkraft med subtilt mörker, känslomässigt uttryck och esoteriska element, visar upp en enastående kreativ och artistisk utveckling sedan det förra albumet “Miman”. Nicole berättar själv om EP:n:

- Aldrig tidigare har jag varit så här öppen, intim och sårbar. Varken i mitt privatliv eller i mitt artisteri. “Come My Love” är en EP som förändrat min syn på mig själv, mitt värde och min inre kompass. Den handlar om sorg kring kärlek och livet på ett sätt som jag inte lyckats skriva ner innan. Jag har aldrig varit så här privat och den som lyssnar får komma nära mig på ett helt nytt sätt - vilket känns läskigt. Det är därför den här EP:n är så viktig för mig.

På låten “For Us” förundras, fascineras och överväldigas vi återigen av hennes kraftfulla sång och skaparkraft.


Verkligheten

Stockholmsbaserade Verkligheten som utgörs av Filip Lundgren och Edwin Ekstedt släpper idag låten ”Slutet” på Septembernatt Records, som är den tredje singeln från deras kommande debut-EP.

Intensiteten, mörkret och samma gitarrbaserade sound som kännetecknar Verkligheten finns kvar men tempot har dragits ner och låten gästas även av Hillevi Jakobsson från bandet KNASH. Själva beskriver de låten så här:

- Den handlar om frustrationen av att stå och se på medan mänskligheten förstör världen bit för bit utan att bry sig om konsekvenserna.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa