SAVANT † 2022-09-01
Foto:
PREMIÄR: wanda hbr – "Everything has gotten a bit better"

wanda hbr gör Spotify-debut med sin EP, ”Everything Has Gotten A Bit Better”- och idag får vi på SAVANT göra premiär för den.

EP:n består av fyra spår, varenda en står Gutte, geniet bakom wanda hbr, själv bakom. wanda hbr är ett soloprojekt där Gutte själv står som producent, vokalist, låtskrivare och instrumentalist, med undantag för ”Time Stands Still” där vännen Sanders sjunger med.

Det är tydligt att texterna fungerat som en slags kanal där känslor och drömmar blir till en musikalisk historia – om allt mellan ångest och total eufori.

Det är tydligt att texterna fungerat som en slags kanal där känslor och drömmar blir till en musikalisk historia – om allt mellan ångest och total eufori. Men även som en slags inkapsling av minnen för att de inte ska gå förlorade. Och till blottande texter följer en storslagen bakgrund av ljud som osar både melankoli och ren glädje. ”Min musik, framför allt live, är väldigt drömmig. Och kanske hänger det lite ihop med att jag har alltid varit fascinerad av drömmar- både av den surreliastiska flykten från vardagen, det gåtfulla undermedvetna men också av starka känslor och upplevelser som kan hämtas i dem.”

EP:n är en salig blandning av olika stilar och influenser, men vad wanda hbr influerats av och var musiken ska placeras är tvetydigt; ”Att försöka kategorisera min musik är jättesvårt. Ofta reflekterar jag inte medvetet över vem eller vilka jag vill låta som. Snarare ser jag mitt skapande som en ’tratt’ som fångar upp och blandar allt i musikväg som tilltalar mig, och det finns otroligt mycket”.

För att fira släppet styr wanda hbr releasefest på Ridå i Göteborg den 30e november.

Premiärlyssna på EP:n nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa